Navigatie

Wat is AFAP/For time?
 

Wanneer gestart wordt met CrossFit en je komt één van de eerste keren bij de box, kun je te maken krijgen met aanduidingen die nieuw voor je zijn. Zo kan er op het whiteboard een WOD aangegeven staan als een For time of AFAP (As Fast As Possible) WOD.

Een WOD die op deze manier is aangeduid, is gebaseerd op een bepaalde hoeveelheid werk, die dient te worden afgerond, voordat de WOD is voltooid. De aanduiding For Time of AFAP, geeft dus aan dat de tijd die je behaald tijdens deze WOD, je score is en dat je de WOD zo snel mogelijk (wel met goede vorm natuurlijk) dient af te werken. Één bekende WOD met deze insteek is de Benchmark Girl Fran. Fran is als volgt opgebouwd:

21 Thrusters (43 kg)
21 Pull ups
15 Thrusters
15 Pull ups
9 Thrusters
9 Pull ups

Wanneer je al deze oefeningen hebt voltooid, ben je klaar en kun je in foetushouding op de grond naar adem happen. Wat je niet moet vergeten, voordat je ter aarde stort, is het kijken naar de klok en het onthouden van de tijd waarvoor je zo hard hebt geknokt. De tijd die je nodig hebt voor het voltooien van deze oefening is namelijk je score en mag opgeschreven worden in je notitieboekje. Zo kun je volgende keer, wanneer Fran weer op het bord verschijnt, je score vergelijken met je oude score en zien of je progressie hebt gemaakt.

Naar de kennisbank.

© 2014 - 2019 Barbell Junky | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel