Navigatie

Wat is een Box?

Wanneer een CrossFit atleet het over de box heeft, heeft hij het niet over een magische doos, waarin allerlei CrossFit gerelateerde artikelen te vinden zijn (of misschien toch wel).

Een CrossFit atleet gebruikt de term Box voor de CrossFit sportschool waar hij of zij, zijn WOD's volgt. De box wijkt echter vaak flink af van de gewone sportschool op de hoek. In een box vind je namelijk geen spiegels, toestellen om spiergroepen geisoleerd aan te pakken, een koffiecorner om tijdens het trainen nog even een bakkie pleur naar binnen te gieten of een zonnebank en sauna gedeelte. In een CrossFit box vindt je racks om pull ups, chest to bars en muscle ups te oefenen, barbell's met schijven om je squat, thruster en clean and jerk te verbeteren en een GHD toestel om je abs en je hamstrings te pijnigen.

Bij CrossFit wordt weinig gebruik gemaakt van machines, de atleet is zelf namelijk de machine om zo snel mogelijk zijn WOD's af te ronden. Het is dan ook geen zwaar apparaat, wat het belangrijkste artikel is in een box. Het belangrijkste artikel, is namelijk de timer. Elke WOD is een gevecht tegen de klok. Of je nu bezig bent met een AMRAP of een For time/AFAP WOD. De hoogste score of de snelste tijd is waar de CrossFit atleet voor leeft.

Wanneer een CrossFit atleet het volgende keer over de box heeft, is nu ook bekend, dat hij of zij het heeft over de magische plek, waar hij zijn WOD's afwerkt en probeert zijn of haar prestaties naar ongekende hoogte te stuwen.

Naar de kennisbank.

© 2014 - 2019 Barbell Junky | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel